Derde date gids: Dit moet je weten! + 10 date ideeën & 5 tips! (2024)

Waren de eerste twee ontmoetingen succesvol? Dan wil je elkaar ongetwijfeld nog een keer zien. Maar hoe gaat nou zo’n derde date en wat betekent het? En heb je wel eens gehoord van de derde date regel? Dat ga allemaal in dit artikel lezen. Bovendien lees je 5 goede tips voor de derde date, veelgestelde vragen en 10 date ideeën voor de derde date!

Wat kun je in dit artikel lezen?
  1. Wat betekent een derde date?
  2. Derde date regel: wat houdt deze regel precies in?
  3. Gespreksonderwerpen op een derde date
  4. 5 tips voor de derde date
  5. Veelgestelde vragen over de derde date
  6. 10 date ideeën voor de derde date

Wat betekent een derde date?

Wanneer je elkaar voor de derde keer ziet, betekent dit dat jullie elkaar wel enigszins leuk vinden. Anders was één van jullie wel afgehaakt na één van de eerdere ontmoetingen. Een derde date betekent ook dat je gaat onderzoeken of er wellicht toekomst in de ander persoon zit. Je gaat diepgaandere gesprekken voeren en je leert elkaar van binnen beter kennen, waardoor het al sneller wat serieuzer wordt. Helemaal als alle ontmoetingen in een korte periode plaatsvinden, is het nog sneller geneigd de serieuze kant op te gaan.

Onlangs dat je tijdens de derde ontmoeting meer de toekomst in gaat kijken, staat de derde date vaak ook in het teken van seks. Namelijk de derde date regel.

Derde date regel: wat houdt deze regel precies in?

Er zijn verschillende dating regels waar je je aan moet houden tijdens het daten. Dit zijn ongeschreven regels, zoals netjes kleden en ga zo maar door. Maar de derde date regel is wel erg bijzonder.

Het is niet precies duidelijk wat deze regel inhoudt, maar sommige mensen vinden dat de derde date gelijk staat aan seks. Voornamelijk vrouwen houden de derde date aan als lijnraad voor seks. De derde ontmoeting is namelijk het perfecte moment om mannen niet te lang te laten wachten, maar zichzelf ook niet te snel over te geven.

Zeker niet iedereen houdt zich aan deze regel. Veel mensen vinden dat je moet doen wat goed voelt. Dat de seks nou eerder of later dan de derde ontmoeting plaatsvindt is volledig aan jou.

De derde date regel heeft veel voordelen als je het toepast:

  • Het verlangen naar seks wordt alleen maar groter
  • Je filtert de niet-serieuze singles eruit die alleen maar seks willen
  • Het helpt je om grenzen te stellen
  • Het een geeft een signaal dat je wel serieus bent

Gespreksonderwerpen op een derde date

Op een derde date ga je elkaar veel beter leren kennen. Het blijft niet bij het kennismaken zoals op de eerste twee dates geweest is. Bovendien ga je kijken of je eventueel toekomst in de andere persoon ziet. Om dit laatste te ontdekken ga je diepgaande gesprekken voeren.

De gespreksonderwerpen op een derde date zullen dus vooral toekomstgericht en diepgaand zijn. Je zult niet van het één op het andere moment een diepgaand gesprek hebben. Hiervoor zul jij eerst je emoties moeten tonen. Dit doe je niet door over de drama van je ex te vertellen, maar je ware emoties te tonen. Je zult merken dat de persoon waarmee je date zich vervolgens ook veel meer gaat openen en er veel diepgaandere gespreksonderwerpen komen.

Veel voorkomende gespreksonderwerpen op een derde date:

  • Waar iemand zich ziet over bijvoorbeeld 5 jaar
  • Welke doelen hij of zij heeft in het leven
  • Waar iemand naar op zoek is
  • Hoe het liefdesleven van de ander vroeger was
  • Werk
  • Sociale leven

5 tips voor de derde date

Wil je een succesvolle derde date hebben? Wij helpen je met de onderstaande tips voor de derde date.

Tip 1: stel diepgaande vragen

Zoals je al in dit artikel hebt gelezen ga je elkaar op de derde date veel beter leren kennen. Je gaat diepgaandere en toekomstgerichtere gesprekken voeren. Een diepgaand gesprek gaat alleen niet vanzelf op gang komen, hiervoor moet een gemoedelijke en relaxte sfeer voor hangen.

Ook is het zaak om eerst zelf je emoties te tonen en te vertellen hoe je over bepaalde onderwerpen denkt. Vervolgens is het zaak om diepgaande vragen te stellen om een diepgaand gesprek te hebben. Wij hebben een aantal vragen om zo’n diepgaand gesprek te beginnen, je kunt deze gebruiken of zelf een goede vraag verzinnen.

Deze vragen gaan zorgen voor een diepgaand gesprek:

  • Wat wou je vroeger als klein kind altijd al worden?
  • Welke eigenschap heb je overgehouden aan je ouders?
  • Had je als klein kind al een oogje op iemand?
  • Wat is iets dat bijna niemand van je weet?
  • Welke eigenschap van jou zou je liever niet hebben?
Derde date gids: Dit moet je weten! + 10 date ideeën & 5 tips! (1)

Tip 2: weet zelf wat je wil

Op een derde ontmoeting is het zelf ook slim om te weten wat je wil. Sta je open voor een relatie? Of juist helemaal niet? Wil je gewoon kijken wat het wordt? Dit zijn zomaar een paar vragen. Denk hier voor de derde ontmoeting even over na. Tijdens de derde ontmoeting gaan namelijk zulk soort gespreksonderwerpen aan bod komen en je wilt niet met een mond vol tanden staan.

Het is belangrijk dat je zelf weet wat je wilt, dit komt over als een goed signaal. De andere persoon denkt namelijk ‘he die persoon weet wat hij of zij wil in het leven’. Vervolgens gaat de andere persoon ook steeds beter weten wat hij of zij nou wil.

Tip 3: hou de verwachtingen laag & plak er geen label op

Ook al heb je in dit artikel gelezen dat de derde ontmoeting in het teken staat van de toekomst is het zeker belangrijk om de verwachtingen laag te houden en er zeker geen label op te plakken. Je kunt niet van iemand gaan verwachten dat het iets serieus wordt, het is pas de derde ontmoeting.

Mocht je hoge verwachtingen hebben, leg je alleen maar druk op de andere persoon. Die druk wordt niet als prettig ervaren en de kans is groot dat iemand hierop afknapt. Dus mocht je hoge verwachtingen hebben, stel deze verwachtingen bij. Dit doe je door een stapje terug te nemen.

Bovendien kan je na de derde date zeker geen label op jullie verhouding/relatie plakken. Je kent elkaar pas net en je zult elkaar nog vele male beter moeten leren kennen voordat er pas een label op geplakt kan worden.

Tip 4: luister naar de andere persoon en stel vragen

Door naar iemand te luisteren en dingen te onthouden laat je zien dat je echt interesse in iemand hebt. Hiermee kun je je onderscheiden van alle andere personen. Er zullen ongetwijfeld diepgaande gesprekken gaan voorkomen, het is belangrijk dat je hier goed naar luistert en doorvraagt. Stel de juiste vragen van interesse, zo leer je iemand snel beter kennen.

Tip 5: doe iets actiefs op de derde ontmoeting

Op de derde date moet je iets heel anders doen dan op de eerste en tweede date. Wanneer je dezelfde activiteit gaat doen als op één van de eerdere dates, zal het veel minder leuk zijn dat de eerste keer. Vaak doen mensen de eerste date en/of de tweede date ergens een drankje, je zult dit dus niet op de derde ontmoeting moeten doen.

Het beste is om iets actiefs te gaan doen, zoals een gamehal bezoeken, wandeling maken en ga zo maar door. Zorg dat er op de derde ontmoeting wel ruimte is om diepgaande gesprekken te voeren. Aan het einde van het artikel lees je de 10 leukste date ideeën voor de derde date.

Veelgestelde vragen over de derde date

Wij hebben uitgebreid onderzocht wat veel voorkomende onderwerpen of vragen zijn over de derde date. Het meeste hebben wij in de bovenstaande tekst behandeld, maar we kunnen niet op alle vragen antwoord geven. Daarom doen we het kort en bondig in dit overzicht. De onderstaande vragen stellen mensen het meeste in Google:

Mag ik op de derde date verliefd zijn?

Als je op de derde date al verliefd bent loop je in de meeste gevallen te hard van stapel. Het beste is dan om een stapje terug te nemen, want je kent elkaar pas net. Uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk. Je kan bijvoorbeeld een hele speciale connectie met iemand hebben die tot vlinders in je buik leidt. Je mag echter in de meeste gevallen niet verliefd zijn op de derde date.

Derde date bij hem thuis?

Bij de eerste twee ontmoetingen heb je elkaar al goed leren kennen en zul je waarschijnlijk nog niet bij elkaar thuis zijn geweest. Op de derde ontmoeting kun je prima bij elkaar thuis afspreken. Je moet echter altijd doen wat goed voelt, wil je niet de derde date bij hem thuis? Zeg dat je je er niet prettig bij voelt of het een grote stap voor je is en vraag om samen iets anders te doen.

Is seks op de derde date slim?

Op de derde ontmoeting is er vaak sprake van de derde date regel, namelijk pas seks op de derde date. Je hoeft je hier echter niet aan te houden en moet doet wat goed aanvoelt. Weet wel dat de derde ontmoeting een goed moment is om de man niet te lang te laten wachten, maar jezelf ook niet te gemakkelijk over te geven.

Ik ben na drie dates niet verliefd, wat nu?

Als je na de derde date nog niet verliefd bent is er nog helemaal niks aan de hand. Je hoeft namelijk na de derde ontmoeting nog helemaal niet verliefd op iemand te zijn. Jullie hebben elkaar pas net leren kennen. Je vindt de andere persoon ongetwijfeld wel leuk of interessant, anders zou je geen drie keer hebben afgesproken. Spreek gewoon vaker af met een persoon en je gaat ontdekken of je verliefd wordt.

10 date ideeën voor de derde date

De derde ontmoeting moet er anders uitzien dat de twee eerdere dates. Op een derde date ben je sneller geneigd om bij iemand thuis af te spreken of om iets actiefs te doen. Het kan echter lastig zijn om dit te verzinnen. Wij helpen je een handje en hebben de 10 beste date ideeën voor de derde date in huis:

Idee 1: Maak een thuisbioscoop

Je kunt op de derde ontmoeting natuurlijk naar de bioscoop gaan, aangezien dit een slecht idee is voor een eerste date. Wat alleen een veel leuker idee is om van je huis een ware thuisbioscoop te maken. Doe de gordijnen dicht, regel popcorn met een lekker drankje en het is genieten geblazen.

Lees ook: De 56 leukste en beste date ideeën!

Idee 2: Doe een co*cktail wedstrijd thuis

Kan één van jullie wel co*cktails maken en heeft gereedschap in huis om ze te maken? Doe dan een co*cktail wedstrijd bij één van jullie thuis. Maak voor elkaar een co*cktail en zie wie de lekkerste co*cktail maakt.

Mocht je nou geen verstand hebben van co*cktails, kijk snel op YouTube een paar tutorials om je date te verrassen.

Idee 3: Huur een bootje

Bij mooi weer is de ideale derde date op een boot. Huur een bootje en vaar samen met je date. Varen is heerlijk ontspannen, je geniet van het uitzicht en toch doe je samen iets actiefs. Wat dit date idee vooral geschikt maakt voor de derde ontmoeting is dat je diepgaande gesprekken kunt voeren zonder last te hebben van andere mensen.

In veel steden zijn grachten te vinden waar je een bootje kunt huren. Neem zeker je zwemkleding mee en bijvoorbeeld een flesje wijn om het gezellig te maken.

Derde date gids: Dit moet je weten! + 10 date ideeën & 5 tips! (2)

Idee 4: Ga naar de kermis

Wanneer je de eerste twee ontmoetingen iets rustigs hebt gedaan moet je zeker iets actiefs gaan doen op de derde date. Hier is de kermis een ideale locatie voor. Op een kermis kun je zelf kiezen wat je gaat doen. Je kunt een bezoek brengen aan een spookhuis, in de botsauto’s of in de draaimolens gaan. Zorg ervoor dat je een grote knuffel wint voor je date.

Idee 5: Kook voor elkaar

Bij de 3e date is het veel gemakkelijker om bij iemand thuis af te spreken en dit is het ideale moment om je kookkunsten te tonen aan je date. Nodig je date uit en kook voor hem of haar. Zorg dat je van tevoren tussen neus en lippen weet wat zijn of haar lievelingsgerecht is en kook dat.

Na het eten kun je altijd nog een drankje doen of een spelletje spelen. Mochten je kookkunsten nou mislukken heb je altijd nog Thuisbezorgd.nl achter de hand.

Idee 6: Ga samen gamen thuis

Naast een thuisbioscoop of koken kun je ook samen thuis gaan gamen. Dit kan zowel online gamen als bordspellen zijn. Zo kun je je date bijvoorbeeld verslaan met Mario karten of Mens erger je niet. Zorg dat je wel tegen je verlies kunt en spreek vooraf af dat de verliezer een gekke opdracht moet uitvoeren.

Idee 7: Escaperoom

Wil je kijken of jullie goed kunnen samen werken? Dan moet je met z’n tweeën naar een escaperoom gaan. Dit gaat een hele uitdaging voor jullie worden. Je wordt namelijk in een kamer opgesloten en moet binnen een bepaalde tijd ontsnappen. Dit doe je door puzzels en raadsels op te lossen.

Deze date gaat voor extra goede connectie zorgen, omdat jullie worden gedwongen om goed samen te werken. Na de escaperoom moet je ergens op een terras nog een drankje doen om na te praten en goede gesprekken te voeren.

Idee 8: Glow in the dark golf

Vergeet golfen, je moet met je date glow in the dark gaan golven. Dit is een super vet idee, je gaat als het ware midgetgolfen in een donkere ruimte vol met neon kleuren. Dit gaan ongetwijfeld een gezellige derde date worden.

Idee 9: Laat samen de hond uit

Heeft één van jullie een hond? Ga dan samen de hond uitlaten in een bos of park. Als je geen hond hebt kun je dit date idee alsnog doen, je gaat namelijk samen wandelen. Tijdens het wandelen komen vaak de gespreksonderwerpen vanzelf wel en kun je goede gesprekken voeren.

Idee 10: Ga dubbeldaten

Dit date idee is afhankelijk van hoe goed jullie connectie op de derde ontmoeting al is. Als jullie nog heel rustig aan doen kun je beter niet gaan dubbeldaten. Mochten jullie echt al een goede connectie hebben is het juist leuk om te gaan dubbeldaten. Uit onderzoek is gebleken dat uit dubbeldaten de sfeer met het andere stel bijdraagt aan het opwekken van liefde tussen jou en je date.

Leuke activiteiten om te doen als dubbeldate zijn varen, glow in the dark golf, kermis en ga zo maar door.

Derde date gids: Dit moet je weten! + 10 date ideeën & 5 tips! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6024

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.