Dit zijn de 18 beste kinderfilms op Disney Plus die ouders ook leuk vinden (2024)

Van alle streamingdiensten die er zijn, is Disney Plus misschien wel het best geschikt voor kinderen en gezinnen. Het heeft niet alleen behoorlijk wat titels, maar het meeste wat erop staat is ook echt goed.

LEES OOK: Dit zijn de 10 allerbeste animatiefilms volgens IMDb

De streamingdienst zit boordevol musicals, komedies, sprookjes en avonturen die jonge kijkers zullen betoveren en tegelijkertijd - in potentie althans - ouders voor zich kunnen winnen. Hier zijn de 18 beste films voor kinderen op Disney Plus waarvan ook ouders kunnen genieten.

1. Wreck-It Ralph

In deze geanimeerde komedie probeert de videogame-'schurk' Ralph van de game Fix-It Felix Jr, een medaille te winnen in het populaire racespel Sugar Rush, in de hoop respect te krijgen van zijn leeftijdsgenoten thuis. Het grootste deel van het verhaal speelt zich dan ook af in een snoep-kleurige arcade-wereld, vol met maffe personages en creatieve locaties. Dankzij de retrogame nostalgie van de film, heeft het verhaal een grote aantrekkingskracht.

Wreck-It Ralph is te bekijken op: Disney Plus.

2. Belle en het Beest (1991)

Belle en het Beest is niet voor niets een klassieker. Het verhaal speelt zich grotendeels af in een Frans kasteel. Een jonge vrouw raakt verdwaalt op haar trip en besluit te stoppen bij een kasteel, maar wat als het kasteel behekst is? Met liedjes als "Kom Erbij" en "Gaston", handgetekende animaties en hartveroverende emotionele diepgang is dit een tijdloze rolprent voor jong en oud.

Beauty and the Beast is te bekijken op: Disney Plus.

3. The Incredibles

The Incredibles richt zich op een heel groot publiek. Voor de kinderen is er de superhelden actie en voor de volwassenen is er Meneer Incredible die worstelt met zijn alledaagse baan, en Mevrouw Incredible die zich afvraagt of er sprake is van ontrouw in haar huwelijk. Dit soort zwaardere onderwerpen zullen over de hoofden gaan van jonge kijkers, maar meer volwassen kijkers zullen aangenaam verrast zijn door het emotionele gewicht van de film.

The Incredibles is te bekijken op: Disney Plus.

4. The Lion King (1994)

The Lion King was een klassieker voor kinderen uit de jaren '90, dus waarom zou het niet een klassieker zijn voor de kinderen van nu? In de musical loopt Simba weg omdat hij denkt dat hij de dood van zijn vader heeft veroorzaakt, maar als volwassene moet hij de kracht vinden om terug te keren naar Pride Rock, en zijn rechtmatige plaats als koning in te nemen.

The Lion King is te bekijken op: Disney Plus.

5. Coco

Nadat de 12-jarige Miguel per ongeluk levend het Land van de Doden is binnengegaan, probeert hij terug te keren naar zijn huis in Mexico. Dit zorgt voor zware discussies over leven en dood, en Coco weet dit te ontrafelen. De fantasie overvloeit met rijke kleuren en levendige liedjes.

Coco is te bekijken op: Disney Plus.

6. Meet the Robinsons

Als je op zoek bent naar een komische tekenfilm die een beetje onopgemerkt is gebleven, moet je absoluut eens Meet the Robinsons kijken. Het verhaal volgt een 12-jarige wees uitvinder die een deal heeft gesloten met een jonge tijdreiziger, en troost vindt bij een familie uit de toekomst. De hartverwarmende boodschap over vooruitgaan maakt het moeilijk om te vergeten.

Meet the Robinsons is te bekijken op: Disney Plus.

7. Winnie the Pooh

Hoewel er in de loop der jaren heel wat Winnie de Poeh-films zijn gemaakt, is deze muzikale komedie uit 2011 één van de beste. Het behoudt alle charme en nostalgie van de langlopende franchise, terwijl het ook gepolijste graphics en bijgewerkte stemwerk debuteert. Met een lengte van iets meer dan een uur is Winnie the Pooh perfect voor kinderen met een korte aandachtsspanne.

Winnie the Pooh is te bekijken op: Disney Plus.

8. De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin behoort tot Disney's meest geliefde sprookjes. Meer dan 30 jaar na de eerste release is dit verhaal over een zeemeermin die mens wil worden nog steeds een spetterende film. Met ster en rolmodel Ariël en personages als Sebastian, Botje en Eric, maar het is ook de thuisbasis van hits als "Diep in de Zee" en "Kus Haar Dan".

De Kleine Zeemeermin is te bekijken op: Disney Plus.

9. Frozen

Frozen is waarschijnlijk een stuk beter dan je je herinnert. In dit sprookje probeert Anna, Arendelle te redden van een eeuwige winter nadat koningin/zus Elsa per ongeluk haar magische ijskrachten heeft misbruikt. Dit stuurt Anna op een reis door een prachtig besneeuwd landschap. En de laatste wending van de musical is zowel lief als feministisch.

De Kleine Zeemeermin is te bekijken op: Disney Plus.

10. Vaiana

Als je Frozen leuk vond, vind je Vaiana vast ook leuk. Met animaties, een bruisend oceaanavontuur en knallende liedjes van Lin-Manuel Miranda heeft deze animatie alles in zich om een moderne klassieker te worden. Bovendien is de prinses inspirerend als ze dapper op zoek gaat naar de godin Te Fiti om haar dorp te redden.

Vaiana is te bekijken op: Disney Plus.

11. Up

Up is weer een die Pixar films die alle leeftijden aanspreekt. Na de opening met de ontroerende montage "Married Life", neemt de film het publiek mee op reis met een jonge Wilderness Explorer en een oudere weduwnaar die met zijn huis naar Paradise Falls in Zuid-Amerika vliegt. Obstakels zoals pratende honden, een levendige exotische vogel en een verbitterde oude ontdekkingsreiziger houden de zaak interessant. De grootste kracht van Up is dat het een manier vindt om te vermaken met fantasievolle verrassingen terwijl het toch geworteld blijft in het echte leven. De mix van luchtige humor en diepgang maakt altijd indruk.

Up is te bekijken op: Disney Plus.

12. Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Charlie Brown en Snoopy raken verwikkeld in nieuw kattenkwaad in De Peanuts Film. Deze komedie uit 2015 is een van de eerste avondvullende Peanuts-film in 35 jaar en is net zo leuk als de originele. De 3D-animaties geven de wereld van Charlie Brown een vrolijk nieuw uiterlijk, waardoor het eenvoudige en grappige verhaal over zijn verliefdheid op het Kleine Roodharige Meisje helder kan schijnen.

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film is te bekijken op: Disney Plus.

13. Lilo & Stitch

Lilo & Stitch is een combinatie van Elvis-deuntjes en Hawaï in één animatie verpakt. De jonge Lilo heeft moeite om zich aan te passen aan haar leeftijdsgenoten en adopteert Stitch voor wat gezelschap. Wat ze niet weet, is dat hij geen hond is maar een mislukt wetenschappelijk experiment, geprogrammeerd om alles wat hij aanraakt te vernietigen. De film is erg leuk dankzij de snauwerige humor van Lilo en de chaotische capriolen van Stitch.

Lilo & Stich is te bekijken op: Disney Plus.

14. Rapunzel

Rapunzel maakt van het traditionele verhaal van Rapunzel een meeslepend avontuur waar je gemakkelijk voor valt. Het heeft de gebruikelijke elementen van een Disney prinsessen verhaal, waaronder een pittige hoofdrolspeelster, grappige dierlijke hulpjes en een charmante romance. Maar er is ook een flinke dosis komedie die de hele tijd amuseert. Het hoge tempo en de zomerse beelden maken de film net zo leuk voor volwassenen als voor de kleintjes.

Rapunzel is te bekijken op: Disney+.

15. Binnenstebuiten

Pixars Binnenstebuiten is niet alleen een kleurrijk en komisch avontuur door de geest van een 11-jarige, het is ook een creatieve verkenning van de gevoelens waarmee we te maken krijgen als we opgroeien en veranderingen het hoofd moeten bieden. Toch blijft het vermaken met speelse persoonlijkheden, een twinkelende soundtrack, en een empathische boodschap.

Binnenstebuiten is te bekijken op: Disney Plus.

16. Aladdin (1992)

Aladdin is niet voor niets Disney's populairste underdog verhaal. Het verhaal gaat over een straatrat die een geest in een toverlamp heeft gevonden en drie wensen krijgt die zijn leven kunnen veranderen. Terwijl de magie kinderen betovert, zorgen de popcultuur referenties uit de jaren 90 ervoor dat oudere kijkers moeten lachen.

Aladdin is te bekijken op: Disney Plus.

17. Keizer Kuzco

Een egoïstische keizer-die-lama is geworden moet terug naar zijn paleis aan de zijde van een dorpsleider met wie hij het niet zo goed kan vinden. Keizer Kuzco past veel verhaal in zijn 78 minuten, zodat geen enkele regel verloren gaat.

Keizer Kuzco is te bekijken op: Disney Plus.

18. Toy Story 2

Hoewel elke Toy Story-film zijn eigen aantrekkingskracht heeft, is het vervolg uit 1999 de minst enge en de meest amusante. De komedie, waarin Buzz Lightyear probeert Woody op te sporen nadat hij is gestolen door een speelgoedverzamelaar, introduceert fan-favoriete personages als Jessie en Bullseye. De film omarmt ook volledig zijn thema's van doel en erbij horen en maakt veel plezier zonder ooit het gevoel te hebben dat het te hard probeert.

Toy Story 2 is te bekijken op: Disney Plus

LEES OOK: Zo stream je jouw favoriete content in 4K

Dit zijn de 18 beste kinderfilms op Disney Plus die ouders ook leuk vinden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 5922

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.